De Week van de Patiëntveiligheid is dit jaar van 13-17 november en staat vol met inspiratie en mooie initiatieven om het gesprek over patiëntveiligheid onder de aandacht te brengen in jouw ziekenhuis of kliniek.
Op 14 november organiseert Tijd voor verbinding een webinar over veerkracht en wendbaarheid en een landelijke bijeenkomst. We nodigen je van harte uit hieraan deel te nemen.
Webinar over veerkracht en wendbaarheid
Op 14 november kun je van 12:30-13:30 een interactief webinar van Joyce de Ruiter bekijken: 'Vanuit veerkracht samen verder in beweging voor patiëntveiligheid’.
Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad en doen een enorm beroep op onze persoonlijke wendbaarheid. Kies je ervoor om je te laten leiden door angst en vast te houden aan het oude vertrouwde? Of zie jij momenten van verandering juist als een kans om van te leren en te groeien? Kortom: hoe wendbaar en veerkrachtig ben je zelf? En wat neem je mee naar patiënten om hen te helpen veerkrachtig en wendbaar om te gaan met verandering? Organiseer een bijeenkomst in je eigen instelling en bekijk de webinar samen met je collega's.
Je kunt ook deelnemen aan de landelijke bijeenkomst die Tijd voor Verbinding op 14 november in Amersfoort van 10.30 tot 15.30 uur organiseert. Hier kun je de webinar van Joyce de Ruiter samen met andere deelnemers en Tijd voor Verbinding teamleden bekijken, vragen stellen en een interessante workshop volgen. Hierna kun je zelf in jouw instelling aan de slag met patiëntveiligheid vanuit het perspectief van de patiënt. Je krijgt na afloop van de workshop handige tools mee om het gesprek over patiëntveiligheid in jouw organisatie op gang te brengen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meld je hier aan voor de landelijke bijeenkomst
Ben je niet in de gelegenheid om op 14 november naar de landelijke bijeenkomst te komen, volg dan het webinar live in jouw instelling. Nodig hierbij ook je collega's uit om samen te kijken en met elkaar in gesprek te gaan.
De link van het webinar is t/m eind november beschikbaar. Op deze manier kun je ook later met een (bij voorkeur multidisciplinaire) groep in je instelling het webinar terugkijken en het gesprek voeren over patiëntveiligheid.