Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Terug naar overzicht

Antistollingszorg

In kwaliteitsdocumenten zoals LTA Antistolling en LSKA 2.0 staat beschreven wat belangrijk is en wat ingericht kan worden om goede en veilige antistollingszorg in het ziekenhuis/de zelfstandige kliniek en met de ketenpartners te kunnen realiseren. Maar hoe zet je nu de eerste stap in jouw ziekenhuis of zelfstandige kliniek? Waar begin je en met wie? Wat is er minimaal nodig binnen jouw ziekenhuis? En hoe krijg je de regionale samenwerking nu voor elkaar? Hoe kun je zorgen voor goede digitale informatieoverdracht tussen zorgprofessionals gebruik makend van bestaande systemen?

Het programma Tijd voor Verbinding heeft naast praktijkvoorbeelden, inzichten en tools ook een landelijk netwerk antistollingszorg opgeleverd. Binnen dit netwerk kun je samen met andere zorgprofessionals optrekken, kennis en ervaring delen.  Dit alles kun jij gebruiken om jouw volgende stap te zetten om de antistollingszorg nog veiliger te maken. Doe er je voordeel mee en zet vooral die stap samen!

Landelijk netwerk antistollingszorg

Het landelijk netwerk antistollingszorg is een netwerk waarin diverse zorgprofessionals, adviseurs vanuit de Nederlandse ziekenhuizen, zbc’s en trombosediensten ervaringen en kennis uitwisselen. Het netwerk heeft een missie opgesteld. Neem via email contact op met het landelijk netwerk antistollingszorg

De beweging vanuit gebruikers van antistollingsmedicatie komt graag in contact als je samen met hen aan de slag wilt met patiëntenparticipatie rondom antistollingszorg. Stuur hiervoor een mail naar antistollingsnet@fnt.nl.

Meer weten? Neem contact op met een van beide netwerken of sluit je aan bij de kennisgroep antistollingszorg binnen het kennisnet NVZ en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Op deze pagina:
Kennis
|
Inspiratie
|
Aan de slag

Kennis

Inspiratie

Praktijkvoorbeelden

Casemanagement (lokale, multidisciplinaire samenwerking) binnen het ziekenhuis of zelfstandige behandelcentra (ZBC).
De praktijkvoorbeelden Casemanagement staan op 4 subthema's uitgesplitst, gevolgd door praktijkvoorbeelden op andere onderwerpen m.b.t. antistolling.

2. Casemanagement: businesscases

Voorbeelden van business cases

Informatievoorziening patiënt

De wijze waarop patiënten/naasten voorlichting over antistollingszorg ontvangen, de effectiviteit, actieve betrokkenheid en eigen regie bij behandeling in de gehele keten.

Continu verbeteren van de antistollingszorg

Inspirerende voorbeelden ter verbetering van de antistollingszorg.
No items found.

Aan de slag

Visuals antistolling

Bekijk of jouw specifieke vraag al beantwoord wordt door een bestaand praktijkvoorbeeld uit een andere instelling. Bij iedere visual kun je doorklikken op het voorbeeld passend bij de vraag.

Handreiking regionale samenwerking

Als professional werkzaam in de antistollingszorg weet je hoe belangrijk de kwaliteit en veiligheid van deze complexe zorg is. Veel gaat al goed, maar hoe zou je het nog verder kunnen verbeteren? Door de samenwerking met ketenpartners in jouw regio op te zoeken, ontstaat een netwerk dat onderlinge afstemming van de antistollingszorg en leren van elkaar mogelijk maakt. Hoe ga je daarmee aan de slag? Deze handreiking helpt je op weg. De inhoudelijke verdieping biedt extra handvatten om een regionaal samenwerkingsverband inhoudelijk vorm te geven.

Casemanagement rondom antistolling

In dit stappenplan vind je praktische tips bij het opzetten van casemanagement. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit andere ziekenhuizen, business cases en literatuur kun je hier stap voor stap mee aan de slag: Stappenplan Casemanagement (versie  sept. 2024)

Invul-formats als hulpmiddel

Tijdens de verschillende bijeenkomsten en sessies zijn materialen ontwikkeld om een vraag scherper te formuleren, inzicht te krijgen over hoe bepaalde zaken en processen in een zorginstelling geregeld zijn of om ultieme wensen rondom antistollingszorg te benoemen. Wil je optimaal gebruik maken van onderstaande materialen, vul ze dan samen in met de zorgprofessionals met wie je samenwerkt rondom antistollingszorg.