Nieuwsbrief Tijd voor Verbinding


Voorwoord programmaleider Odile Frauenfelder

Ik denk terug aan 1 april 2020: Nederland is in shock, we zitten middenin de eerste coronagolf en hebben geen idee wat de toekomst gaat brengen. Zelf ben ik begonnen aan een nieuw avontuur als programmaleider van Tijd voor Verbinding. Fysieke ontmoetingen zijn uit den boze en zo is mijn laptop het middelpunt van de start van Tijd voor Verbinding geworden. Van scherm naar scherm heb ik contact met de stuurgroep en enkele beleidsadviseurs vanuit de branchepartijen.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en zitten we al in de vierde coronagolf. Het is sinterklaastijd en de kranten staan bol van verontrustende berichten uit de zorg. Ik ben ook niet meer alleen, in de afgelopen negentien maanden is er veel gebeurd. Met een team van vijftien enthousiaste en gedreven collega’s is het programma op stoom gekomen.

Het loopt heel anders dan ik aanvankelijk had gedacht, maar zeker niet zonder positief resultaat. Natuurlijk hebben wij het fysieke contact gemist. Niets is zo fijn als op locatie te voelen hoe het gaat en om live gesprekken te kunnen voeren. Maar we hebben door het digitale tijdperk ook vele meters kunnen maken in het leggen van contacten met zorgprofessionals in de ziekenhuizen en behandelcentra. Tijd voor Verbinding is een netwerkorganisatie. We halen ideeën op en brengen mensen en organisaties met elkaar in contact zodat zij ervaringen uit de praktijk kunnen uitwisselen.

Wij zijn de aanjagers van gesprekken over kwaliteit en patiëntveiligheid, zowel binnen het eigen team als op organisatieniveau en juist in verbinding met andere instellingen. De pandemie leert ons dat we alleen samen door de crisis heen komen. Door met elkaar te leren en in gesprek te blijven. Maar ook door daar, ondanks alles, de tijd voor te nemen en te krijgen. Zo kunnen we de zorg veiliger maken. Het is Tijd voor Verbinding!

 

 

Nieuws

18 november 2021

De volgende stap in patiëntveiligheid gezet tijdens landelijk congres Tijd voor Verbinding

Tijd voor Verbinding organiseerde vandaag het congres ‘De volgende stap in patiëntveiligheid’ waar zo'n 500 zorgprofessionals digitaal samenkwamen.
Algemeen
 
 
24 november 2021

Van Piere: ‘Laat verpleegkundigen het voortouw nemen bij het coördineren en continueren van patiëntenzorg’

Deze keer aan het woord: Marieke van Piere, expert Multidisciplinair Gesprek en verpleegkundig specialist GGZ.
Multidisciplinair gesprek
 
 

Video's

29 november 2021

Pitch over leeroplossing AskMe door Jaco van der Worp (Groene Hart Ziekenhuis)

Adviseur Leren & Ontwikkelen Jaco van der Worp was één van de sprekers tijdens het congres 'De volgende stap in patiëntveiligheid'. In zijn pitch vertelt Jaco hoe de digitale assis...
Multidisciplinair gesprek
 
 
21 oktober 2021

Antistollingscommissie Slingeland Ziekenhuis

Dick Scharn is als vaatchirurg werkzaam binnen het Slingeland Ziekenhuis en heeft antistollingszorg als ‘thema’ onder zijn hoede. De antistollingscommissie -die als een hobby begon...
Antistollingszorg
 
 

Praktijkvoorbeelden

Het delen van inspirerende voorbeelden uit de praktijk is een belangrijk speerpunt van het programma Tijd voor Verbinding. Door praktijkvoorbeelden te delen willen we jullie stimuleren om van elkaar te leren, geïnspireerd te worden en te innoveren. Vakmanschap, verbinding en vertrouwen zijn de kernelementen van deze voorbeelden.

Bijeenkomsten

Netwerkbijeenkomst Antistollingszorg

09-dec-2021
09:30 - 14:00
Microsoft Teams
Meer info
 

Congres Tijd voor Verbinding

29-sep-2022
09:30 - 16:00
Meer info
 

Nieuws uit het veld

Lees hier een nieuwsbericht van Nivel over een onderzoek onder zorgverleners naar de veiligheid van zorg.

Is je iets opgevallen in het veld? Wil je een nieuwsbericht delen? Mail naar redactie@programmatvv.nl.

 

Vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?

Neem via het contactformulier contact op met programmaleider Odile Frauenfelder.
Wilt je geen updates meer ontvangen?
Pas dan hier jouw voorkeuren aan.
Websiteversie bekijken
Copyright 2022